Read more below

Read more

Project: 25 Copthall Avenue, London, UK

Architect

JRA Architects

Client

Helix Property Group

Project overview

The lobby and ground floor of 25 Copthall Avenue needed a facelift. “The existing reception was dated, and we felt we needed to make some changes to remain competitive” said Asset & Property Manager Eleanor Harbage. To accomplish this, the reception space and gates were reconfigured to be more customer-focused and aid with traffic flow in and out of the building. New floor-to-ceiling glass and virtual daylight luminaries were added to keep the space light and bright. A suite of contemporary furnishings were selected and carefully placed throughout the space, working in tandem with the new café space to foster a chic, yet relaxed, collaborative environment. In addition to the surface changes, project architects JRA added 80,000 square feet of new office space won the 2nd, 3rd, 5th, and 6th floors. 

The Brief

John Robertson Architects approached The Splash Lab, to help in the creation of a basin solution for the superloos on the scheme. Key criteria included the need to match finishes and aesthetics with the rest of the building interiors, and to maximise the space available within the single user rooms.

The Solution

The Monolith system is modular and works perfectly within the superloo environment. A custom basin was created to run down the right hand side of the space which incorporates a bin chute. Partnered with a Lovair tap, the basin was produced in a steel concrete HiMacs finish.

The Response

“The level of professionalism since meeting Lee at an initial breakfast presentation in my old practice JRA, up until the practical completion of the project was impeccable”

“I am particularly impressed by the aesthetics: clean lines; minimalist look and attention to detail in working with materials. I am impressed by the practical functionality achievable with the products employed in the Copthall project for example: the discreet waste collection from the slot drain – what a brilliant solution!”

John Robertson Architects - London